”Potilas vaikuttaa vähän pettyneeltä”

Aavistus auringosta

Heh, sain Tays:n viime käyntini tekstin postissa. Lääkäri oli kirjoittanut otsikon tekstin siihen. Olisikohan pitänyt hyppiä ja nauraa :happy:  Olinko oikeasti pettynyt? Olihan siinä negatiivisiakin asioita mukana, kuten jäännöskuulon romahtaminen, väsymys ja kummallinen tunne päässä. No ehkä siinä himpun verran oli myös tuota pettymystä juuri noiden oireiden vuoksi mutta kyllä totuuden nimessä täytyy sanoa, että implantti on Mahtava Aparaatti 🙂 95 % on positiivista ja loput 5 % negatiivista.

Pari viikkoa sitten jouduin käymään päivystyksessä, kun leikattua korvaa särki. TK lääkäri ei uskaltanut työntää lamppua yhtään korvaan, totesi vain että ei näe ja antoi varmuuden vuoksi antibioottikuurin. Kyllä siellä varmasti tulehdus oli, koska antibiootit lopettivat säryn. Leikatussa korvassa on kummallinen asia; oli implantti päässä tai ei, kun vedän korvalehteä vähänkin, korvasta alkaa kuulua kova vinkuna. En tajua, mikä sen voi aiheuttaa. Soittelin imppahoitajalleni ja hän kehoitti kertomaan seuraavassa lääkärin tapaamisessa asiasta. Olin myös vähän huolissani siitä, kun implantti on kohonnut ylöspäin tuossa nahan alla. Seuraava käynti Tays:ssa onkin vasta maaliskuussa. Ai niin, mutta nythän onkin jo helmikuu! Ja minä kevätihmisenä herään eloon :coolsmile:  Paras kuukausi on huhtikuu, kun kevätpurot solisevat ja luonto huumaantuu. Toukokuukin menee ranking listalla ylös.

Testailin tällä viikolla töissä noita apuvälineitäni; käytin yhtäaikaa sekä Fm-laitettani ( Phonakin SmartLink ) että IComia. ICom on puhelimen apuväline, Fm laitetta käytetään kuullakseen paremmin toisten puheen. Molemmat toimivat minulla kuulokojeen kanssa, impplanttiin ei ole vielä kytketty mitään apuvälineitä. Icom on hyvä ja se toimii niinkuin pitääkin, Fm-laite ei.

Kaikenkaikkiaan kuulemisen apuvälineitä ja apuvälineisiin liittyviä aparaatteja on siunaantunut iso liuta; kuulokoje, implantti, Fm- laite, ICom, tv:n kuunteluun Sennheiserin kaulasilmukka, hälytysjärjestelmä ( = vilkkuvalosysteemit), tärinäherätyskello, implantin tarvikkeet, joita on iso salkullinen kuivurineen ja akkujenlatauslaitteineen kaikkineen   ja kaikkiin noihin vehkeisiin on tietysti jokaiseen oma latausvehkeensä/ piuhansa. HOHOI; voisiko joku engineer kehitellä kuulovammaisille apuvälineen, joka yhdistäisi mahdollisimman monta laitetta?

Tänään saan mamman kullan, pikku Adelen, kylään koko viikonlopuksi. Huomenna meillä on hänen kanssaan laatuaikaa ihan kahdestaan, ai niin plus kissan ja koiran 🙂 Miesväki menee MP- messuille ja Adelen äiti töihin.

KommentoiKommentit

  1. 14.23 01.02.2013

    Joo toi olisi hyvä juttu jos tulevaisuudessa kehitettäis sellainen apuväline jossa noi kaikki mainitsemasi ominaisuudet olisivat… ettei tarvi noin isoa määrää vempeleitä kantaa mukanaan..
    Varmaan mukavaa aikaa Sinulle tiedossa kun kevät etenee, saat taas kuulla noita luonnon ääniä…En itsekkään ole koskaan kuullt esim. heinäsirkan, sammakon ääntä…
    Joo hyvää viikonloppua Sinulle ja Siirille…

  2. 14.52 01.02.2013

    Se olisikin ihan huippua, jos kuulisi heinäsirkan sirityksen! Veikkaanpa, että siinä saattaisi peräti silmäkulma kostua 🙂

Muista kirjautuminen
Unohtuiko salasana?
Luo oma blogi  Seuraava blogi