Iloa ja väsymyksen sinfoniaa

30 v 30.3.2013

Meillä oli pääsiäisenä helmihääpäivä, 30 vuotta sitten sanoimme ”tahdon”. Silloinkin oli pääsiäinen. Tuntui kuin luontokin olisi juhlinut kanssamme, koska koko pääsiäisen ajan oli niin upeita aurinkopäiviä.

Olen tehnyt perinteisesti joka pääsiäiseksi pashaa samalla ohjeella. Niin nytkin ja aina se maistuu kaikille. Karoliina teki siihen vielä sellaisen hedelmäsysteemin lisukkeeksi. Ja lammasta pitää myös olla pääsiäisenä  ja mämmiä ja suklaamunia ja muita herkkuja. Vastapainoksi sitten lumikenkäilyä ja kävelyä.

Ihana pääsiäinen, ihana alkukevät, ihanat läheiset, ihana elämä, ihana linnunlaulu…. Mutta on myös se toinen puoli. Ankara väsymys haittaa nauttimasta täysillä kaikista ihanuuksista. Ihmettelen ja kummastelen, viekö kuulemisen opetteleminen oikeasti näin kauhean paljon energiaa. Onpa mieleen hiippaillut kysymys, josko onkin jotain muuta väsymystä. Sokerit ovat ok, mutta verenpaine on koholla aikalailla. Varasin ensi maanantaiksi työterveyslääkäriin ajan. Harmi, kun en viime Tays:n käynnillä huomannut kysyä tästä väsymyksestä, että onko se mahdollisesti vieläkin implantista johtuvaa. Itse kyllä olen vahvasti sitä mieltä, että on se. Mitä enemmän on päivässä ääniä, sen väsyneempi on, vaikka välillä tuntuu ettei väsyneempi enää voi ollakaan :anger:

Konkreettisesti olen ihan puhki työpäivän jälkeen. Sohvalle vaan ja jalat ylös, usein uni tulee että hups vain. Satavarma olen, että viittä työpäivää työpaikalla en jaksaisi tällä hetkellä. Onneksi saan perjantaisin tehdä etäpäivän, tosin tämä perjantai menee sairauslomalla, koska se verenpaine oli oikeasti eilen tosi korkealla. Sitä pitää nyt mittailla viikonloppun aikana 4 kertaa päivässä.

Tällä viikolla olen pari kertaa törmännyt tilateeseen, että kun olen keskustellut täysin vieraan ihmisen kanssa, niin en meinaa saada millään selvää puheesta. Tuttujen kanssa saan hyvin selvän. Eikä ollut kyse edes siitä, että ihmiset olisivat puhuneet normaalia hiljempaa, kummallista. Ehkä aivot oppivat kuuntelemaan samaa ääntä, niin että siitä saa ajan kanssa helpommin selvän, kun taas uusien ihmisten ääniin aivot eivät vielä ole oppineet. On tämä kuuleminen niin monimutkaista että hohhoijaa! Voisi sanoa että ylen ihmeellisesti olemme rakennetut :happy: Olisi muuten tutkijoille vielä paljon tutkittavaa kuulemiseen liittyvissä asioissa.

Erään tutkimuksen mukaan kuulovaurio/ kuulovamma altistaa muistisairauksille. Olisi mielenkiintoista tietää, onko syynä se, että kuulovammaiset eristäytyvät ja eristäytyminen  altistaa muistisairauksille vai onko oikeasti niin, että juurikin huono kuulo itsestään saattaa altistaa? Toisaalta kun huonokuuloisen aivot joutuvat tekemään kuulemisen vuoksi paljon enemmän työtä kuin normikuuloisten, niin luulisi sen ehkäisevän muistisairauksia?? Hmm…

Uusi ihana ääni kuului tässä yhtenä päivällä implantilla; vesipisaroiden tipuminen räystäältä maahan :love:  En ole vuosiin kuullut sitä! Ja voi että kuinka odotan, että kevätpurot alkavat solisemaan……  Olen kuullut myös paljon uusia linnunlauluja 🙂

Pääsiäisenä pitää tietysti päästä uimaan; alla kuvia miehen, pojan ja vävyn yhteisestä avantoprojektista  🙂

Tähän tulee avanto!

Parimetrinen jääsaha saa kyytiä

Hiiop!!

Kova homma että pääsee uimaan 🙂

Eikä paina mitään ?!

Mies, vävy & poika

Huilaustauko

Työnjohtaja 🙂

Tadaa, valmis!

Alla kuvia nelijalkaisista ystävistämme, ilon tuojista 🙂

Siiri Aina Ilona 14,5 v

Rocky, kleinpitz

Nori shiba 10 v, Headstyle Columba, FIN muotovalio

Vähän blondi Nami shiba, Natural Nami-Nami, FIN muotovalio

Koirajengi

Seuraa johtajaa 😉

Avainsanat: , ,

KommentoiEi kommentteja.

Muista kirjautuminen
Unohtuiko salasana?
Luo oma blogi  Seuraava blogi