Palikat loksahtivat paikoilleen

Rouva 50-v

Rouva 50-v

Hello lukijat pitkästä aikaa! Nyt on kuulkaas ollut tapahtumaa ja touhua kerrassaan ylen paljon. Suurin asia on, että olemme vihdoin saaneet talomme myytyä. Talo oli n. kaksi vuotta kiinteistönvälityksessä myynnissä. Ja kun alkoi tapatumaan, tapahtuikin vauhdilla; 23.1. tuttavamme kysyi,joko talomme on myyty. 28.1. he tulivat katsomaan taloa, ja   30.1. sopivat lainan pankin kanssa. 4.2. tehtiin kosteusmittaus taloomme varmuuden vuoksi,kuiva oli. Sitten, vihdoin kaiken odottelun ja pettymystenkin jälkeen, 6.2. teimme kaupat talostamme.

 

Eikä siinä vielä kaikki, samalla viikolla, kun tuttavamme ottivat yhteyttä talon ostoaikeissa, tuli myyntiin ihana kerrostalokoti Orivedeltä. Ostimme sen 9.2. Talon myynti ja uuden kodin löytö tapahtuivat niin nopeasti ja ihmeen hienosti, kaikki palikat loksahtelivat paikoilleen kuin itsestään. Me vain saimme kulkea valmista polkua pitkin, jonka oli ilmiselvästi valmistanut  meille Herra Iso Herra.

 

Onneksi talo ei mennyt aiemmin kaupaksi. Nimittäin silloin olisimme ostaneet osakkeen Mänttä-Vilppulasta. Vaan nyt, kun minulla todettiin parkinsonin tauti, ei siinä olisi ollut mitään järkeä. Miksikö? Miehelläni on vakituinen työpaikka Orivedellä, ja itselläni ei todennäköisesti ole montaa työvuotta jäljellä. Kuljen sen ajan, minkä kuljen, Orivedeltä, työmatkani on 58 km suuntaansa. Olemme paljon mökillä Pohjaslahdella, sieltä tulee työmatkaa 36 km yhteen suuntaan.

SE MUUTTO!!!!!!!!!!!!! Ajatelkaapa, asuimme 27 vuotta omakotitalossa, jossa oli erittäin runsaasti varasto- ja säilytystiloja. Sehän tietysti tarkoittaa, että on tullut jemmattua yhtä sun toistakin turhaa ja vähemmän turhaa tavaraa. Voi kääk, mikä homma meillä oli!! Jokainen miljoona tavaraa aiheutti pohdinnan; kirppis, roskis, uuteen kotiin vaiko mökille. Ja kun ostajien kanssa yhteisesti halusimme tehdä muuton pian, niin sovimme, että teemme muuton kahdessa viikossa. Kyllä, kahdessa viikossa koko 27 vuoden tavarat kävimme lävitse ja mies kiikutti niitä sitten sopivaan paikkaan neljästä vaihtoehdosta. Tuohon kahden viikon ajanjaksoon sopi vielä  minun 50-v. syntymäpäiväni. En pitänyt syntymäpäiväkutsuja ( työpaikalla kylläkin järjestivät minulle ihanat juhlat. Erityismaininnan työpaikan juhlista ansaitsee ”Manu” runosta ja eräs yli 80-v pariskunta, joka leipoi minulle 50 karjalanpiirakkaa, unohtamatta ihania ruusuja ja Kalevala-korua  ), vaan olimme varanneet kylpylähotelliloman ihanine hoitoineen Kuopion Kunnon paikasta jo ennen talokauppoja. Mietimme, peruutammeko loman, mutta onneksi emme peruuttaneet. Olimme niin puhkipoikki, että loma tuli todella tarpeeseen. Niin että ei edes täyttä kahta viikkoa mennyt talon tyhjäyksessä ja siivouksessa. Hyvä tiimi meillä, Eve & Jarmo :love:

Ihan paras synttäriruno :D

Ihan paras synttäriruno :D, klikkaa kuvaa tarkentaaksesi

Onneksemme saimme jättää taloon huonekaluja, ei tarvinnut miettiä niille sijoituspaikkaa. Uuteen kotiin vanhoista huonekaluista tulivat vain sänky ja mummon vanhasta perunalaatikosta tehty sohvapöytä 🙂  On ollut ihanaa sisustaa uutta kotia täysin uudelleen ja myös täysin erilaiseksi kuin vanha koti oli. Olemme niin onnellisia, että ihan läkähdyttää!! Uusi kotimme on saunallinen kaksio, nelikerroksisen talon ylimmässä kerroksessa järvinäköalalla. Kyllä, hissi on! Talo on rakennettu 2007 ja se on kunnoltaan täysin uutta vastaava. Asunnossa asui ennen  meitä edesmennyt Onni-niminen mies. Hänen tyttärensä sanoi meille kaupojen yhteydessä: ”Toivon, että teillä on tässä kodissa yhtä onnellinen elämä kuin Onnillakin oli”  Siihen on helppo luottaa ja uskoa 🙂

 

Ei kaikki ole jeesjees. Olen ollut sairauslomalla  tammikuun lopusta saakka. Näillä näkymin 15.3. asti. On ollut kipuja, väsymystä ja todella ikävää ja rankkaa huimausta. Parkinsonin taudista tai sen hoitoon käytettävistä lääkkeistä johtuen. Lääkitystä on lisätty pikkuhiljaa.

 

Meillä on ollut ihana Samu-koira hoidossa tammikuusta lähtien ja on huhtikuulle saakka. Olemme siis muutaman kuukauden taas koirallisia, kivaa! Samu on syntynyt meillä, joten hän on kuin kotonaan. Ihana koira, niin rauhallinen ja seesteinen luonteeltaan. Samu tykkää kissoistamme ja kissat tykkäävät Samusta.

Samu söpöliini

Samu söpöliini

Uusi kotimme sijaitsee Kissankellon kujalla ja talon nimi on KISSANTASSU! Ihan meille, eikö! Kissat Siiri ja Sissi ovat sopeutuneet muuttoon tosi hyvin.

Sissi vanhassa kodissa muuton keskellä

Sissi vanhassa kodissa muuton keskellä

Ja ja ja ihanuutta lisää; uuden kodin vieressä on palvelutalo, johon pääsee kulkemaan sellaista putkea pitkin!!!! Ja siellä voi käydä päivittäin ruokailemassa, ja siellä on kaksi kertaa viikossa iltaisin vesijumppa, sekös on parkkistytölle poikaa. Niin ja tämä asunto on rakennettu esteettömäksi, niinkuin koko talokin. Taidamme olla tässä elämämme loppuun saakka ” Ja niin he elivät onnellisina elämänsä loppuun saakka”

Avainsanat: ,

KommentoiKommentit

 1. 18.55 02.03.2015

  Hei.

  Sinulla on ihanan positiivinen asenne elämään vaikeuksista huolimatta 🙂 Uudet tuulet puhaltaa elämässäsi!

 2. 19.39 02.03.2015

  Kiitos,Kata! Positiivinen elämänasenne kantaa pitkälle 🙂

 3. 20.54 02.03.2015

  Onnea oikein paljon vaikkakin hieman myöhästyneenä 50 vuotispäiväsi johdosta !
  Onnea myös uuteen kotiinne !
  Mielenkiintoista luettavaa , ihania asioita elämässäsi sairauksista huolimatta .

 4. 18.16 03.03.2015

  Ihania kirjoituksia Sinulla Eveliina ja oikein Onnellisia aikoja teille molemmille sinne Oriveden uuteen kotiin :O)

 5. 18.30 03.03.2015

  Kiitos,kiitos,Merja 🙂 Hyvää kevättä!

 6. 18.38 03.03.2015

  Kiitos,Helena!

 7. 23.57 29.03.2015

  Welcome to WordPress. This is your first post. [[” ] Edit or delete it, then start blogging!

 8. 12.31 07.04.2015

  Tervetuloa Orivedelle ja seurakuntaan !

Muista kirjautuminen
Unohtuiko salasana?
Luo oma blogi  Seuraava blogi