Kolmas säätö, sata lasissa

Tänään olin Tays:ssa implantin kolmannella säätökäynnillä. Iloisia uutisia; sanojen erotuskyky implantilla + kuulokojeella oli 100%. Ja leikkauksesta on vasta 5 kuukautta. Huima on ollut kehitys. Ei siis ole ihme, että on väsyttänyt niin rankasti, kun aivot ovat tehneet mielettömästi töitä uuden kuulemisen oppimisessa.

Ylläoleva kuulokäyrä on käyräni tänään, mitattu ilman kojetta ja ilman implanttia. Eli luomukuuloni seisoo siinä kaikessa vajavaisuudessaan. Punainen on oikea, leikattu korva ja sininen vasen. Jos joku ei tiedä, niin mitä alemmas käyrä menee, sen huonompi kuulo on. Minulla  korkeat äänet ovat lähes tulkoon kaikki poissa pelistä, en kuule niitä yhtään.

Tekniikan ihme 🙂

Ja tässä käyrä implantilla :love: Minä kuulen, kuulen, kuulen :happy:  Ja jäännöskuulo leikatussa korvassa on pysynyt hyvänä. Hybridi-implanttileikkauksessa pyritään säästämään ne taajuudet, jotka kuuluvat vielä luomuna. Leikkaukseni on siinäkin kohtaa onnistunut hyvin. J-P Vasama, kiitokset hänelle taitavasta operaatiosta 🙂

Joulukuussa olin vähän pettynyt, kun silloin mitattiin jäännöskuulon pudonneen aika lailla. Mutta testissä oli ollut liian kova peiteääni, eli se ei ollut luotettava. Uskon, että tämän päivän testi näytti oikean tuloksen.

Tays:n kuulokeskuksessa on kyllä ihan huippu henkilökunta, kaikki sujuu aina niin hyvin ja kaikki ovat ystävällisiä. Tapasin tänään myös kuntoutusohjaajani FM-laite asiassa. Hän tilaa minulle kokeiluun Smartlinkin ”kengän”, joka liitetään iComiin. Testataan, kuulenko sillä tavalla FM-laitteellani. Nyt en saa siitä mitään hyötyä.

Eilen olin unohtanut ottaa akun tai pattereita mukaan töihin, ja tietysti implantti sammui kesken päivän. Siinä sitä konkreettisesti huomasi, miten kuuroksi sitä taas tuli, kun imppa ei toiminut. Hmmm…. voiko laitetta rakastaa??? Minulle on nimittäin kehittynyt kiinteä suhde implanttiini 🙂

100 % erotuskyky ja hyvä kuulokäyrä eivät kuitenkaan valitettavasti tarkoita sitä, että nyt kuulen sataprosenttisesti. Kuulotestit eivät milloinkaan anna samanlaista kuulemistulosta kuin arjen äänimaailmassa oikeassa elämässä. Esim. hälyssä minulla on edelleenkin suuria vaikeuksia kuulla, samoin,jos puhutaan epäselvästi tai hyvin hiljaa. Vieraista sanoista on vaikea saada selvää, kuten erikoisista sukunimistä. Mutta aikaa myöten varmasti kuuloni kehittyy vielä lisää. Implanttiini asennettiin tänään erilaisia ohjelmia; musiikki, kohdistus ja häly ohjelmat tavallisen perusohjelman lisäksi.

Tässä joku aika sitten meinasin polttaa talon :anger: . Unohdin öljyn kuumenemaan pannulle. Kuulovammaisen hälytysjärjestelmäni ei reagoinut käryyn, onneksi huomasin juuri ajoissa tilanteen. Minulle tultiin melkein heti vaihtamaan palovaroitin,koska se oli viallinen.

Meillä oli pari viikkoa ihana Samu-shiba hoidossa. Hän on tyttäremme Karoliinan Nami-koiran  pentu, aivan ihana koirapersoona. On mukavaa välillä saada hoitokoira, kun meillä ei kotona enää asu koiraa. Toisaalta, onhan meillä suuri kissapersoonamme Siiri Aina Ilona :happy:

Namin poika Samu 🙂

Samu hymyilee

Samu & Siiri, kaverit 🙂

KommentoiKommentit

  1. 22.12 19.03.2013

    Iloisemme Mikon kanssa tuloksistasi, käyrät näytti ennen tuollaisilta Mikollakin.

Muista kirjautuminen
Unohtuiko salasana?
Luo oma blogi  Seuraava blogi