Hei maailma!

Vihdoinkin sain aikaiseksi pitkän meinaamisen jälkeen aloittaa blogin kirjoittaminen. Tarkoitukseni on kertoa kuulomatkastani, sekä sen lisäksi muutenkin elämästäni, maailmastani ja ajatuksistani. Kuulomatka tarkoittaa elämääni heikentyneen kuuloni kanssa. Sairastin aikuisena keskushermostoperäisen tulehduksen, jonka myötä korkeat äänet ovat pikkuhiljaa lakanneet kuulumasta molemmissa korvissa. Kuulolaitteita olen pitänyt jo monta vuotta.

Alkuvuodesta aloitettiin TAYS:ssa tutkimukset, josko minulle leikattaisiin sisäkorvaistute eli implantti. Päätös oli myönteinen, syksyllä menen leikkaukseen. Olisin halunnut jo ennen kesää, mutta kaikki leikkausajat olivat jo ”myyty”. Olen täysillä työelämässä mukana, ja vaikka pidän kovasti työstäni, huono kuuloni aiheuttaa erinäisiä ongelmia, kuten totaalista väsymystä työpäivän jälkeen. Teen perjantaisin aina etäpäivän, mikä on auttanut jaksamaan työssä. Vapaa-ajalla tykkään tehdä kaikkea ”hiljaista”, kuten oleilla mökillä, kävellä metsässä, lukea, silittää kissaa, nyhjöttää kullan kainalossa  🙂

Saan sellaisen hybridi-implantin, joita on leikattu Suomessa vasta neljä. Meillä ei siis ole kauheasti kokemuksia niistä, mutta muualla maailmalla niitä on laitettu enemmän. Luottavaisena olen kuitenkin leikkaukseen menossa, leikkaava lääkäri on Suomen huippu alallaan. Minulla on ennen leikkausta vielä sydäntutkimukset edessä. Tässä tehdään kokonaisvaltainen terveystarkastus samalla.

Kuulolaitteiden lisäksi käytössäni on FM-laite, sen kanssa on ollut hankaluutta ja ongelmia enemmänkin. Sitä toivoisi, että tekniikka olisi niin kehittynyt, että se edes toimisi, kun sitä tarvitsee pärjätäkseen. Että saisi keskittyä kuuntelemiseen sen sijaan, että voimavaroja syö toimimaton tekniikka. No olen menossa laitteen kanssa maahantuojalle säätöihin, kunhan saisin vain varattua ajan. Vaikka tässä tulikin hieman valitusta, olen yleensä hyvin positiivinen ihminen ja nautin elämästä tosi paljon! On se hienoa, kun täällä Suomessa on mahdollista saada monenlaista lääketieteellistä apua, jos sitä tarvitsee :happy:

KommentoiKommentit

 1. 9.41 14.04.2012

  Hei!
  Olin eilen kuulonyhdyshenkilöiden iltapäivillä Seinäjoella. Kuulin siellä tästä uudesta H-i:sta. Itselläni on Menieren tauti johon olen saanut muutamaan otteeseen taudin aktivoiduttua rajuiksi kohtauksiksi gentamycin pistoksia joista on ollut suuri apu itselleni.
  Vasemmalla korvalla en kuule enää oikeastaan mitään paitsi jotain kovia ääniä ja korva soi jatkuvasti.Ennen kuulon totaalista huonotumista käytössäni oli kuulolaite mutta siitä ei ole ollut enää apua moneen vuoteen. Oikeassa korvassani on myös lievää kuulonalentumaa.
  Kiinnostuin implantista ja ajattelinkin että otan yhteyttä korvapoliin josko siitä olisi minulle apua. Työskentelen lähihoitajana vanhusten palvelutalolla ja kieltämättä joskus huonokuuloisuuteni aiheuttaa ongelmia.
  Lisätieto on kuitenkin tarpeen implantista ja sen käytöstä sekä vaikutuksista arkeen.

 2. 17.10 14.04.2012

  Tervetuloa tänne blogistien maailmaan. Hienoa kun vihdoinkin uskaltauduit avaamaan oman blogisi. Tulet saamaan mielenkiintoisia tuttavuuksia ja kommentointia laidasta laitaan. Voimia ja terveisiä Jampalle. Vesa

 3. 16.07 16.04.2012

  Hei Katri! Tiedän muutamia menieren tautia sairastavaa, joille on laitettu implantti. Jos haluat lisätietoa aiheesta, googlaa ”cisäpiiri”. Se on suljettu foorumi impalntisteille ja heille, jotka harkitsevat implanttia tai ovat jo leikkausjonossa. Itse olen saanut tuolta foorumilta tosi paljon tietoa. Olisi mukava kuulla, mitä korvapolilla asiastasi tuumattiin. Omasta kokemuksestani tiedän, että vanhusten kanssa on huonolla kuulolla joskus todella vaikea työskennellä. He kun joskus puhuvat niin hiljaa ja epäselvästi.

  Kiitos Vesa, kerron terkut Jampalle 🙂

 4. 11.21 17.04.2012

  Hei!
  Huoliikohan tää systeemi ny mun kommenttia…aamulla ei onnistunu, vaati jotain javascript sydeemiä…
  eli asiaan, pääsen jatkotutkimuksiin Seinäjoelle implanttiasian suhteen, soittelin sinne aamulla ja puolilta päivin soitettiin takaisin et onnistuu!
  Parin kk:n jono ilmeisesti mutta ainakin oon jonos( tyypille tyyliin ”anna jumala mulle kärsivällisyyttä ja anna sitä HETI”)
  Kysyin onko mitään esitteitä asiasta mutta ei vielä oo kun on niin uusi asia!
  Yritän ny muuten löytää tietoja implantista ja sen vaikutuksista elämään.

Muista kirjautuminen
Unohtuiko salasana?
Luo oma blogi  Seuraava blogi