Linnunlaulua ja purojen solinaa

Mielimaisemani mökillä

En ole ehtinyt päivittämään blogia, kun olen kuunnellut luontoa  🙂  Oih tätä kevään äänien ihanuutta!!! En pysty sanoin kuvaamaan, miten upea tämä kevät on ollut, kun taas kuulen monen vuoden tauon jälkeen kaikki ihanat linnunlaulut, puron solinan, veden  tippumisen, tuulen vinkumisen yms yms yms :love: . Kahta en vaihda; mies ja imppa :love: . Upeaa on, että monen vuoden tauon jälkeen aivoni ovat tosi nopeasti oppineet uudelleen kuulemaan kaikki unohduksissa olleet äänet. Läheskään kaikilla implantin saaneilla kehitys ei kuitenkaan tapahdu näin nopeasti. Jos on ollut tosi pitkään lähes täysin kuuro, saattaa kestää  kauankin, ennenkuin tuloksia tulee.

Niin ne linnunlaulut! En kyllä enää muistanut, miten äänekäs kevätluonto on. Usein vain olen ulkona, kuuntelen ja haltioiudun. Imen sisääni kaikkia vuosia kadoksissa olleita  luonnonääniä.  Aikaisemmin keväällä oli mahtavaa kuulla kevätpuron solinaa! Nämä äänet ovat itsestään selvyyksiä heille, joilla ei kuulo-ongelmaa ole. He eivät pysty varmasti täysin ymmärtämään tätä kokemusta äänien uudelleen kuulemisen ihanuudesta. Sitä voi kokeilla, että laittaa tosi suojaavat korvatulpat korviin ja pitää niitä monenlaisissa tilanteissa, keskusteluissa, ryhmissä, luonnossa yms. Siitä voi saada pienen aavistuksen, miltä tuntuu, kun ei kuule ja joutuu koko ajan kysymään ” anteeksi mitä”.

Pystyn erottamaan eri lintujen äänet toisistaan, meillä on mökillä esim. mustarastas laulanut kiivaasti. Todella hieno ääni!  Inhokkiääniä luonnossa ei ole ollut, mutta muualla kyllä. Esim. lätkää kun katsoin MTV3- kanavalta, se pelitauon aluksi tuleva logo, joka rikkoo ikäänkuin jään kräätskriiks, se se oli kaamea ääni!!! Oikein sattui korvaan.

Perjantaina olin koulutuksessa,  siellä oli aika pieni sali, jossa istumme ympyrässä. Kuulin lähes kaiken puheen. Implantti on tuonut parannusta myös puheen kuulemiseen tosi paljon. Niin että ei tätä kallista aparaattia ( 35.000 €) sentään ihan vain linnunlaulun vuoksi annettu minulle 🙂 Ilmastointilaitteet ovat usein kuulovammaiselle tosi hankalia, ainakin minulle, koska  kuulen juuri ne matalat äänet hyvin, hurina peittää pahasti alleen puheen. Koulutuksessa käytin  pitkästä aikaa FM-laitettani, yllätys oli aikamoinen, koska  se auttoi nyt paremmin kuin ennen. Se on yhdistetty kuulokojeeseeni, ei implanttiin. Pitäisi alkaa hoitamaan fm-laite + implantti asiaa, se vaatii hieman ponnisteluja. Olen kuulemma niin monimutkainen  tapaus, että pitää erikseen mennä maahantuojalle ja pohtia siellä miten edetään. Sairaalan kuntsari sanoi, ettei hänellä ole asiantuntemusta  nyt tähän. Kun käy työssä ja on tämä implanttiasiakin vielä aika uusi ja kuunteleminen syö voimia, niin ei meinaa olla paukkuja mihinkään ylimääräiseen. Edes siihen, että alkaisin hoitamaan tuota Fm-laite asiaa. Päivä kerrallaan, aikansa on joka asialla auringon alla :love:

Kauneus löytyy pienistä asioista

Harrastamme moottoripyöräilyä, ja minua jännitti, miten saan kypäräni mahtumaan, kun implantin sisäinen osa tulee kallosta jonkun verran ulospäin. Pohdin myös, pysyykö sisäinen osa varmasti kiinni, kun kypäräni on tosi tiukka umpikypärä. Kysyin asiaa  imppahoitajaltani, joka vakuutti, että kiinni pysyy 🙂  Ja niinhän se pysyikin. Prosessori ei mahdu kypärän sisään, mutta en sitä silloin tarvikaan. En itse aja,nautin kyydissä olemisesta tosi paljon.

Eve, the kyytiprätkämimmi

Äitienpäiväkimppu 🙂

KommentoiEi kommentteja.

Muista kirjautuminen
Unohtuiko salasana?
Luo oma blogi  Seuraava blogi