Hyviä uutisia

Kävin 1.11. Tays:ssa, ihan ”kelan” taksilla ajelin elämäni ensimmäistä kertaa. Käynnin alkuperäinen tarkoitus oli vain mitata jäännöskuulo leikatusta korvasta ja sen perusteella tilataan sitten implantin ulkoinen osa, prosessori.  Mutta kun soitin kuulokeskukseen kysyäkseni, saanko taksilapun kun on ollut tuota huimausta sen verran, niin ottivatkin sen heti vakavasti. No, jäännöskuulo mitattiin ja kuulokkeilla saatiin tulos, että omat matalat äänet ovat  laskeneet. Sitten otettiin vielä ns. luujohto, mikä tarkoittaa sitä, että ääni johdetaan sisäkorvaan korvan takana olevan luun kautta, ei siis tärykalvon ja välikorvan. Ja ihanaa, tulos oli erittäin positiivinen, omat ”luomu” matalat äänet eivät olleetkaan  kärsineet leikkauksessa, tästä olen hirveän onnellinen  :happy:

Lääkärissä kävin samalla reissulla. Ja kuinkas ollakaan, tärykalvon takana näkyi nestettä, lääkäri tulkitsi sen limaksi. Välikorvan tulehdus, niinkuin lapsilla.  Kyllä laittoi mielen vähän apeaksi. Ajatuksiini hiipi tietenkin, että mitäs jos se tulehdus leviää… Olen selvinnyt  jo yhdestä keskushermostotulehduksesta. Kiitos vain, mutta en mielelläni kokisi sitä uudelleen 🙂 Sain antibioottikuurin ja kehoituksen ( muutamaan kertaankin ) levätä, jotta elimistö saa rauhassa parantaa itsensä. Nyt kuuri on jo syöty ja olo on ihan hyvä. Lähetin leikanneelle osaston ylilääkärille vielä sähköpostilla kyselyä, kuinka huolissani tästä tulehduksesta pitäisi olla. Hän kun ei itse päässyt torstaina tarkistamaan korvaani, kun oli leikkaamassa. Hän sanoi, että neste tärykalvon takana saattaa olla myös leikkauksessa tullutta verta, joka nyt olisi ”sulamassa” sieltä pois. Mutta koska sitä ei voi varmasti tietää, niin hoidetaaan tulehduksena ja sen mukaisesti lääkekuuri ym. Olen ottanut nyt neuvosta vaarin ja viettänyt ihan rauhaisaa sairauslomaa, joka jatkuu vielä ensi viikon. Tänään lähdin autolla ajamaan ensimmäistä kertaa itse, kävin mökillä. Ihana ilma, pientä pakkasta ja aurinko paistaa :coolsmile:

15.11 ja 22.11. minulla on käynnit taas Tays:n kuulokeskuksessa. 15. päivä saan implantin ulkoisen osan eli prosessorin. Prosessoriksi tulee Coclearin CP 810. Koska minulla oli matalat äänet säilyneet, en tarvitse hybridi-implantin omaa prosessoria, jossa on pieni korvakäytäväkuulokoje samassa. En ole vielä tavannut implanttifoorumeilla muita, joilla olisi samanlainen yhdistelmä. Kaikenkaikkiaan näitä hybridejä on tähän  mennessä leikattu vasta alle 10 Suomessa. Tosi mielenkiintoista on, miten hybridi- implantti ja ”tavallinen” prosessori pelaa yhteen ja miten ne saadaan säädettyä hyvin. Näitä säätökäyntejä tulee olemaan lisää, eivätkä ne kai koskaan lopukaan. Olen käsittänyt, että implantoidut käyvät säädöissä kerran vuodessa joka tapauksessa, tarvittaessa useammin. Ja alussa voi olla paljonkin käyntejä.

Olen niin jalat maassa ihminen, että osaan asennoitua implantin antamaan apuun tyylillä ”hiljaa hyvää tulee”. Aivojen oppiminen aivan uuteen kuulemissysteemiin vie aikaa. Mutta positiivisellä mielellä olen, vaikka varmasti ottaakin aikaa oppia kuulemaan uudella tavalla.

Tays:n kuulokeskuksessa on sitten erinomaisen ihana henkilökunta. Olen ollut siellä asiakkaana jo vuosia ja aina olen saanut hyvän ja asiallisen kohtelun. Viimeksi eilen lähetin s.postilla implanttihoitajalle kyselyä, milloin leikkauksen jälkeen voi värjätä hiukset. Heti samana päivänä sain vastauksen, hän oli ehtinyt tarkistaa asian sekä kirurgilta että maahantuojalta. Kaksi viikkoa riittää, jos haava on hyvin parantunut.

Sairauslomallani olen tietysti levännyt ja levännyt… Olen tehnyt kevyitä kotitöitä, raskaammat olen jättänyt suosiolla miehelle 🙂  Olen lukenut monta kirjaa, askarrellut koruja ja 3D- joulukortteja. Olen nauttinut sairauslomasta, vaikka toipilaana onkin toipilaan vointi. Aamuisin on ollut niin ihana herätä, kun ei ole tarvinnut kellon perässä lähteä yhtään mihinkään. Töistä poissa olo on voimaannuttanut ja tuonut takaisin niitä voimia, jotka olivatkin kuulon pinnistelemisen myötä jonkin verran kadoksissa. Saapa nähdä, miten pärjään töissä uudella implalla, kun varsinkin aluksi kuuleminen on hankalaa.

Saikkulomalla on aikaa askarrella joulukortteja 🙂

....ja koruja 🙂

Töistä saatu ihana "parane pian" kukka 🙂

KommentoiEi kommentteja.

Muista kirjautuminen
Unohtuiko salasana?
Luo oma blogi  Seuraava blogi