Ompeleet poistettu

Juuri poistettu ompeleet

Tänään poistettiin implanttileikkaushaavan ompeleet Mäntän sairaalassa. Haava on parantunut hyvin, kun olen malttanut olla kastelematta sitä niinkuin neuvottiin. Vielä pitää huomiseen odottaa, että saa pestä hiukset. Hih, hassua, miten sitä odottaa niin arpipäiväistä asiaa kuin hiusten pesu :). Lääkäri sai erinomaiset kehut ompeleenpoistajalta, miten siististi haava oli ommeltu ja miten ohuella langalla. Totesin siihen, että leikkaava lääkäri, Juha-Pekka Vasama, onkin Suomen expertti implanttileikkauksissa   :coolsmile:   Hoitaja sanoi, että oli haastetta saada ohuen ohuet ompeleet pois. Hyvin onnistui silti 🙂 Eipä ollut tämä hoitaja ikinä irrottanut sisäkorvaimplanttiompeleita. Ja saattaapi olla, ettei vastaavaa kohdalle heti tulekaan.

Huonekaverini sairaalassa sai pohtimaan kysymystä eri aistien tärkeydestä uudelleen. Olen aina ajatellut, että näön menetys olisi vaikein aistinmenetys.   Kuitenkin, kun menettää kuulon, joutuu yhtäkkiä kokemaan ulkopuolisuutta,  ei kuule mitä puhutaan, ei pysty osallistumaan keskusteluun ja jos yrittää osallistua, puhuu puuta heinää, kun ei ole kuullut, mistä keskustellaan ja  voi kokea, että huonokuuloista pidetään tyhmänä. Liikenteessä tulee vaaratilanteita, ei kuule autojen ääniä, ei kävelytiellä takaa tulevia polkupyöriä, ei kuule jos joku varoittaa vaarasta… Silti jos pitäsi valita, kumman aistin antaisin pois, näön vai kuulon, niin kyllä se ehkä kuulo olisi. Mutta onneksi emme itse milloinkaan joudu päättämään näistä asioista. … Ja onneksi on olemassa erilaisia apuvälineitä ja koko ajan kehitellään lisää. Tässä kohtaa toivon todella, että  taloudelliset resurssit eivät saisi olla milloinkaan esteenä apuvälineiden ja erilaisten leikkausten saamisille aistivammaisille. Mitä siitä, jos  yhteiskunnalle maksaa paljonkin esim. juuri implanttileikkaus, jos sen avulla yksilö voi elää täysipainoisempaa elämää. Minullakin on nyt sitten 35.000 € arvoinen korva. Kiitos vain siitä kaikille meille veronmaksajille :love:

Eikä 35.000 € ole summa eikä mikään sen rinnalla, että pian voin kuulla lintujen laulun :happy: ja laineiden liplatuksen :happy: ja lumen narskunnan :love: ja rakkaani kuiskauksen :love:

KommentoiKommentit

  1. 12.07 04.09.2020

    Read Webpage

    Ompeleet poistettu : Eveliinan juttuja

Muista kirjautuminen
Unohtuiko salasana?
Luo oma blogi  Seuraava blogi